Tuesday, March 22, 2011

En jäkla massa mat

Något jag verkligen inte hade väntat mig att jag skulle få göra som aktiv i RFSL Ungdom var att laga mat. Jag har lagat kopiösa mängder mat. Som fettoskåning har jag trots allt ett rykte att upprätthålla.



Det roligaste är när jag får laga maten själv. Det är ett enormt pusslande, allt ska stämma med tid, varmhållning, näring och allergier.

2008 hade vi ordförandeträff på Huset. Vi var runt 30 pers varav vissa militant krävde kött, andra var allergiska och några var bara hungriga. Alla som har varit på Huset vet att det pentryt som finns där inte är mycket att hurra för. Det finns en minimal ugn, två spisplattor och en vattenkokare. Det går att ha igång en spisplatta och ugnen samtidigt eller två spisplattor, inte alla tre. Det blev minst sagt en utmaning

I samma pentry har vi då lagat mat på nästan alla våra förbundsstyrelsemöten.


Jag och pannkakorna

Mest udda som jag gjort var när jag stekte pannkakor åt alla aktivister 2008 under IDAHO. Distriktet hade folkfest mot homofobi i folkets park och "backstage" fanns det fyra stora bleck som var fyllda med pannkakor. Både för de som äter animaliskt och de som inte gör det. Det var en enorm mängd pannkakor, men jag fick steka på stekbord så det var sjukt roligt.

3 comments:

Unknown said...

mmmm, maaaaaat (:
Minns du alla våra uppe-sittar-kvällar i diverse rfsl/rfsl ungdom-sammanhang då vi pratade om mat NON STOP?! :D det var himla fint. Det borde vi göra oftare! <3

Kasper said...

Åhhhh jaaaa
Jag minns så otroligt många matsnack vi har haft. Och Skatklubben.

Det har varit så fint att ha någon annan som också har fattat det där med mat i närheten!

Unknown said...

Hahahaha! Det var länge sedan skatklubben hade sammanträde... Tror minsann att vi borde boka in oss på lite konferrenser!
Det bästa var när vi planerade veckomatsedlar utifrån en viss frukt eller grönsak, typ "en vecka med päron" osv ;D