9 years ago
Thursday, June 04, 2009
Red Velvet cupkakes
Red Velvet Cupcakes försvenskat från Vegan cupcakes take over the world
1 cup är 2,4 dl
Frosting recept här
1 cup soja mjölk
1 tsp äppelcidervinäger (jag använde balsamvinäger, spännande smakbrytning)
1 1/4 cups mjöl
1 cup socker
2 tablespoons kakao
1/2 tsp bakpulver
1/2 tsp bikarbonat
1/2 tsp salt
1/3 cup rapsolja (eller annan neutral olja)
2 tablespoons röd karamellfärg
2 tsp vaniljsocker (eller flytande vanilj om du har sånt)
Överkurs 1/4 tsp almond extract ,1 tsp chocolate extract
Sätt ugnen på 175grader och fyll muffinsplåten med bakformar
vispa ihop vinäger och sojamjölk och låt stå en stund
skikta ihop de torra ingredienserna i en skål och rör ihop
blanda in olja, karamellfärg och ev flytande vanilj i sojamjölken. vispa väl (gärna skummigt) vänd ner de blöta ingredienserna i de torra, ganska försiktigt, vispa inte. blanda bara tills de stora klumparna är borta, mindre klumpar är okej.
Fyll formarna 2/3 och sätt in i ugnen. Ungefär 18-20 min.
Kom ihåg att ta upp kakorna ur plåten när de varit ute en stund, annars blir de soggiga.
OBS! Kakorna måste vara helt svala innan du frostar dem, annars smälter frostingen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment