Ja, jag har döpt min dressing till Dressing Fantastic. Det innebär att varje gång du nämner den för nån annan så måste du du nämna den vid dess rätta namn. Jag har även tråkigt efter att ha varit konstruktiv hela dagen så därför kopplar jag om hjärnan på det här viset.
Jag har inga riktiga mått, jag är för punkig för att använda mått i köket. Anpassa mängden efter hur mycket du behöver, men tänk på att rester är fantastiska.
Du behöver:
En skål
En visp (ballongvisp är bra, men det funkar nog med en annan visp med)
Raps olja (antar att matolja skulle gå lika bra, men den är äcklig så använd inte den. Av samma anledning bör du inte använda olivolja eller linfröolja eller annan olja som smakar mycket)
Balsamvinäger (det smakar gott, är färgen ett problem så finns det vit balsamvinäger som oxå smakar gott)
Vatten (kan uteslutas)
Senap (en ganska söt senap, korvsenap är toppen)
Socker
Salt och peppar
Skvätt ner olja i skålen, skvätt sen ner nästan lika mycket balsamvinäger som du skvätte olja. Ev en liten skvätt vatten häller du i nu, inte för stor skvätt dock. Vispa så att oljan och vinägern blandar sig.
Häll i senapen, ungefär en matsked eller så. Försök att vispa samtidigt för bästa resultat, men är du en dålig människa går det att hälla i och sen vispa, fast då får du vispa hårdare. Se nu till att senapen blir ordentligt utvispad. Dressingen kommer att bli tjockare nu.
En nypa socker, och ungefär hälften så mycket salt och ett par dashar peppar får avrunda det hela.
Smakvariationer: lägg till en aning muskotnöt, eller en aning sesamolja, eller pressad vitlök, eller klippt gräslök etc
Du borde nu ha en dressing som är god, är den inte god så får du testa att ha i mer senap eller mer socker. eller mer vinäger.
eller kanske salt. Du får helt enkelt smaka av den.
Dressing Fantastic funkar bra i: bönsallad (använd gärna olika bönor så ser det roligare ut + nånting som är grönt typ persilja) potatissallad, quinoa, pasta. Du fattar det funkar till det mesta.
Enjoy
9 years ago
No comments:
Post a Comment