Buttercream frosting till Red Velvet cupcakes
Ingen cupcake utan frosting, postar det i ett eget inlägg för att hålla reda på det
1 cup är 2,4dl. Det här receptet vill egentligen ha shortening, men det finns inte i Sverige så margarin går bra
2 msk mjöl
1/2 cup sojamjölk
1/2 cup mjölkfritt margarin
2 tsk vaniljsocker (flytande variant går oxå bra)
1 cup florsocker
sätt spisen på medelvärme och vispa ihop mjöl och sojamjölk i en kastrull. rör runt konstant tills det böjar tjockna och blir riktigt tjockt, tänk krämigt. ta bort från värmen och låt kallna.
Obs, det måste vara helt kallt innan du kan använda det. Annars blir det gegga
Mosa ihop margarin, vanilj och socker tills det är jämt. Använd sen elvisp (eller armmuskler) för att blanda in den KALLA sojakrämen. vispa i 4-6 min. nu ska den börja bli fluffigare och ljusare i färgen, lite som grädde.
Sen kan du kladda på dina cupcakes, när de svalnat helt.
Dekorera med lite kakao eller vad du har hemma.
9 years ago
No comments:
Post a Comment